Kako to narediti kot fitnes model!

o Ali želite biti fitnes model?

Ljudje, ki spremljajo moje stvari, vedo, da na splošno pišem o prehrani, dodatkih, treningu in drugih temah, ki so bolj znanstvene kot subjektivne teme, kot je to, kar je zajeto v tem članku. Odločil sem se, da bom opustil svoj znanstveni geek in pisal o temi, za katero vem, da bo v pomoč na tisoče tistih, ki bi bili in želijo biti fitnes modeli.

Zakaj pišem, kar bodo nekateri razumeli kot “napihnjen” članek, ker sem znan kot “hard core” pisec, ki ne temelji na znanosti? V preteklih letih sem dobil na stotine, morda na tisoče deklet, ki so me po e-pošti, pismih ali osebno spraševala: »Kako naj postanem fitnes model, Will? Že dolgo si v tem poslu, res bi moral ti od vseh ljudi vedeti.” To dobim od novincev in od žensk, ki so že nekaj časa v tem, a niso mogle učinkovito “vdreti”.

Dejstvo je, da se že dolgo ukvarjam s fitnesom, zdravjem in bodybuildingom, in čeprav sem znan kot »guru«, ki temelji na znanosti in prehrani, sem treniral veliko fitnes športnikov in ocenjeval telesno pripravljenost in postavo/ bikini predstave za NPC, Fitness America, Fitness USA in druge federacije ter trženjske in poslovne nasvete vsem vrstam športnikov, vključno s fitnes modeli. Torej ni tako namišljeno, kot se morda zdi, da bom ta prostor uporabil za pokrivanje neznanstvene teme, to je, kako nekdo postati fitnes model.

Ta članek bo koristen tako za izkušene kot začetnike, ki želijo “vdreti” v posel. Če ste že profesionalni in uspešen fitnes model, sem prepričan, da boste morda še vedno izbrali nekaj koristnih informacij iz tega članka.

Najprej slaba novica, ni enega načina, kako postati uspešen fitnes model. Ni ene same poti ali čarobne skrivnosti. Obstaja pa nekaj ključnih stvari, ki jih lahko oseba stori, da močno izboljša svoje možnosti, da “uspe” v fitnesu kot model, in morda ta uspeh uporabi kot izhodišče za večje stvari, kot so filmi, TV itd.

Več vrhunskih fitnes modelov (na misel mi prideta Trish Stratus in Vicki Pratt, obstaja pa še mnogo drugih) je naredilo kariero v razvedrilu vseh vrst. Pod črto, čeprav ni čarobne skrivnosti za uspeh kot fitnes model, bo ta članek približno tako blizu načrtu za uspeh, kot ga boste našli.

“Ali moram tekmovati?”

To je vprašanje, ki mi ga ves čas zastavljajo in nanj ni lahko odgovoriti. Pravzaprav je odgovor (drum roll) da in ne. Oseba se mora odločiti, zakaj sploh tekmuje, da odgovori na to vprašanje. Na primer, ali morate tekmovati, če je vaš cilj uspešen fitnes model?

Odgovor je ne. Številne danes dobro znane fitnes manekenke niso nikoli tekmovale ali pa so tekmovale na nekaj manjših razstavah in to očitno ni bil del njihovega uspeha kot fitnes manekenke. Vendar ima tekmovanje svoje potencialne koristi.

Eden od njih je izpostavljenost. V oddajah na višji ravni bodo pogosto uredniki, založniki, fotografi, lastniki podjetij za dodatke in drugi poslovneži. Torej lahko tekmovanje izboljša vašo izpostavljenost. Tekmovanje je prav tako lahko smiselno, če poskušate zgraditi podjetje, ki je povezano z vašim tekmovanjem ali vam bo koristilo, če boste zmagali v oddaji.

Recimo, da imate zasebno telovadnico, ki jo želite zgraditi. Seveda, naziv Ms Fitness America ali zmaga na NPC Nationals in biti profesionalec IFBB bo pripomogla k vašemu ugledu in razvpitosti vašega podjetja. Obstaja veliko scenarijev, v katerih bi zmaga na šovu pomagala za posel ali druga prizadevanja.

Po drugi strani pa se je treba zavedati, da zmaga v šovu nikakor ne zagotavlja uspeha v poslovnem smislu (in res je posel) fitnes modela. Telefon ob velikih ponudbah za pogodbe ne zazvoni. Prav tako se je zelo pomembno zavedati, da je običajno, da 4., 6. ali 8. uvrščeni na tekmovanju v fitnesu ali figuri prejme več novinarjev kot zmagovalec. Zakaj? Čeprav ima zmagovalec morda vse, kar je bilo potrebno za zmago v tej oddaji, so to pogosto druge punce, ki jih uredniki, založniki, podjetja za prehranska dopolnila itd. menijo, da so bolj tržne.