Včasih je sklenitev poravnave v sodni tožbi v sporih majhne vrednosti najboljše pravno sredstvo

Ne glede na to, ali nekoga tožite na sodišču za spore majhne vrednosti v Ontariu ali ste bili toženi na sodišču za spore majhne vrednosti v Ontariu, je pomembno, da osebne občutke o zadevi postavite na polico in razmišljate objektivno.

Mnogi ljudje zapravijo na tisoče dolarjev za pravno svetovanje in/ali svetovanje, ko sodelujejo v sodnih tožbah v sporih majhne vrednosti, misleč, da jih bodo dobili nazaj, ko bo njihova zadeva prišla na sodišče. To je tvegana predpostavka, ker stroški niso samodejni in jih mora dodeliti sodnik. Sodnik lahko ugotovi napako obeh strank in ne prisodi stroškov. Prav tako sodišče pogosto spodbuja stranke, da poravnajo svoje zadeve, s čimer sodiščem prihrani čas in denar.

Skleniti poravnavo ni tako težko. Pomislite, kaj bi bili pripravljeni sprejeti kot mesečno plačilo ali kaj bi si lahko privoščili mesečno plačilo. Pokličite drugo stran in se odkrito pogovorite o poravnavi.

Sklenitev poravnave koristi vsem stranem, saj daje tožencu zadnjo priložnost, da s tožnikom sklene načrt mesečnega plačila, in koristi tožniku, ker ima tožnik pravico do zamudne sodbe sodišča, če toženec ne poravna poravnave.

Če sklenete poravnavo na sodišču za spore majhne vrednosti v Ontariu, obstajajo obrazci za sodišča za spore majhne vrednosti, ki jih lahko izpolnite in podpišete z drugo stranjo ter nato vložite pri sodišču, da zavežete svojo poravnavo. Če vaša zadeva še ni bila v predkazenskem postopku, lahko sklenete poravnavo tudi na predkazenski konferenci.